کد خبر : 7767
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۲

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رشت: با محصور سازی و جنگل کاری از جنگل فتاتو حفاظت می کنیم

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری رشت: با محصور سازی و جنگل کاری از جنگل فتاتو حفاظت می کنیم
استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای حدود ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.

به گزارش پویشگران گیل:
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان رشت با بیان اینکه در همکاری با میراث فرهنگی و برنامه ریزی در قالب جنگل‌کاری و اجرای برنامه‌های حفاظتی بدنبال محصور‌سازی جنگل فتاتو هستیم ،گفت: با حفاظت ۱۰۰ درصدی این جنگل به طور طبیعی خود را احیاء می کند .
وحید مثمری در حاشیه بازدید از جنگل فتاتو در جمع خبرنگاران اظهار داشت:سیاست کلی و اولویت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برخورد با قاچاقچیان و تصرفات جدید است ؛ به همین منظور با
گشت های شبانه روزی و تشکیل پرونده‌هایی در دادستانی با تصرفات سنواتی در حاشیه جنگل برخورد می کنیم و سعی داریم با اقدامات قانونی با آرای صادر شده این عرصه ها را به جنگل برگردانیم.
وی با بیان اینکه در همکاری با میراث فرهنگی و برنامه ریزی در قالب جنگل کاری و اجرای برنامه های حفاظتی بدنبال محصور سازی جنگل فتاتو هستیم،گفت: با حفاظت ۱۰۰ درصدی جنگل به طور طبیعی خود را پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در سنوات گذشته در حاشیه این جنگل تصرفاتی انجام شده که در حال حاضر به صورت اراضی کشاورزی وجود دارد. هماهنگی‌ها در قسمت مرکزی نشان می‌دهد هیچ گونه دخل و تصرف زراعی وجود ندارد.
مثمری با ارائه پیشنهاد نهال کاری در این قسمت از جنگل برای بازگشت به وضعیت سابق در خصوص حواشی ایجاد شده در روزهای اخیر گفت: با توجه به هماهنگی‌های قضایی اقدامات قانونی را انجام می‌دهیم تا اینجا را به محدوده جنگل برگردانیم و با جنگل کاری و محصورسازی اصولی و حفاظت درست می‌خواهیم در سال‌های آینده کارنامه خوبی از خود برجا بگذاریم.
وی یاد آور شد : واحد منابع طبیعی خمام با توجه به تعداد اندک نیروهای و امکانات محدودی که داردبه فعالیت خود را ادامه می دهد اما تعدد ورودی های جنگل فتاتو رادنمی توان همزمان کنترل کرد. با بضاعت اندک خود تلاش داریم با کشیک های شبانه از ایندمنابع طبیعی حفاظت کنیم و پرونده‌هایی که برای این جنگل و قسمتی از منابع طبیعی رشت تشکیل شده نشان از این موضوع دارد.
دادستان خمام در حاشیه بازدید از جنگل فتاتو اظهار داشت : با بررسی از تصرفات اطراف این جنگل مقرر شد پس از شناسایی متصرفان ، پرونده افراد متخلف به دادسرا ارسال شود و در صورت وقوع جرم به جرایم آنها اضافه شود.
حامد اصیلی گفت: در راستای گزارشات واصله مبنی بر اینکه چند نقطه از جنگل‌های فتاتو از درخت خالی شده و تصرفاتی صورت گرفته است و با شناسایی این نقاط مشخص شد مورد گزارش شده، آبگیر است.
وی ادامه داد: در این نقاط درخت رشد نمی‌کند و در بررسی از تصرفات اطراف جنگل فتاتو مقرر شد پس از شناسایی متصرفان پرونده افراد متخلف به دادسرا ارسال شود و در صورت وقوع جرم به جرایم آنها اضافه شود.
دادستان خمام تاکید کرد: بدنبال آن هستیم تا قسمتی از جنگل فتاتو که مورد دست اندازی اشخاص قرار گرفته با کمک متولیان امر اعم از گروه های مردم نهاد ،منابع طبیعی و میراث فرهنگی حفظ شود.
اصیلی خاطر نشان کرد: در بررسی های میدانی مشخص شد درختی قطع نشده بلکه درختان از ریشه پوسیده و ریشه کن شده بودند و برای ترمیم این لکه‌های خالی در صورت برهم نخوردن اکوسیستم، درختان مناسب در محل کاشته شود در غیر این صورت این نقاط به همین صورت باقی می‌ماند.
وی در خصوص استفاده از این محل برای گردشگری نیز گفت: متولیان باید با بررسی اکوسیستم و بدون قطع درخت یا بوته‌ای وضعیت منطقه را برای صدور مجوز بررسی کنند که اگر این موضوع موجب دست اندازی و تصرف جنگل شود جلوی کار را می‌گیریم.
در لایه‌های خاک جنگل فتاتو آثار سکونت مشاهده شده است
سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خمام نیز با بیان اینکه در لایه های خاک جنگل فتاتو آثار سوختگی و سفال و حفاری دیده می‌شود که نشان دهنده سکونت در این قسمت است، تصریح کرد: این سوختگی ها نیاز به بررسی دارد اما در نقشه های ۴۰۰ سال گذشته،این منطقه لنگرگاه بوده و کشتی‌ها تردد می‌کردند که نیاز به بررسی دارد.
محمود الخاص پور جنگل فتاتو را یکی از آخرین بازمانده جنگل‌های هیرکانی در محدوده جلگه ای دانست و افزود: وظیفه ما ممارست و حفاظت از این جنگل‌هاست که میراث فرهنگی حسب رسالت خود این جنگل به عنوان یک میراث معنوی ثبت کرده تا مورد دستبرد قرار نگیرد.
وی تصریح کرد:این میراث معنوی باید با حفاظت بهینه برای آیندگان حفظ شود و با توجه به اینکه جنگل‌ها در حیطه اختیار منابع طبیعی است میراث فرهنگی به عنوان عضو ناظر آماده هرگونه همکاری با منابع طبیعی است .
عصمت محمددوست اظهار داشت: به دهیاران و شوراهای اسلامی بخش مرکزی شهرستان خمام طبق قانون توصیه می‌کنم حق مهر زدن زیر هیچ گونه مبایعه‌نامه و استشهاد نامه را ندارند .
وی خاطر نشان کرد: دهیاران و شوراها نمی‌توانند نامه های بنیاد مسکن و منابع طبیعی که مالکیت اراضی و یا حق بریدن درختان را تایید می‌کنند، مهر کنند.باید با بخشداری مکاتبه انجام شود و در صورت لزوم با هماهنگی‌های دستگاه‌های مرتبط این مجوزها صادر شود.
استان گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای حدود ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.