کد خبر : 18642
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۷

مدیرکل کانون گیلان:تشریح روند برگزاری مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی در« الاتی‌تی»

مدیرکل کانون گیلان:تشریح روند برگزاری مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی در« الاتی‌تی»
تشریح روند برگزاری مرحله استانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون

به گزارش پویشگران گیل:

سیدجلیل میرعظیمی در این برنامه که به‌صورت مستقیم از سیمای مرکز استان گیلان‌ پخش‌ شد،  به اهمیت و نقش قصه و قصه‌گویی در توسعه فرهنگ ایرانی‌اسلامی پرداخت و پیش‌گیری از گُسست‌های میان‌نسلی را از دست‌آوردهای جشنواره‌های قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دانست.
مدیرکل کانون استان گیلان در همین ارتباط، به پیشینه قصه و قصه‌گویی در کشور پرداخت و اظهار نمود: قصه‌ها و زمزمه‌های مادران ایرانی، همواره منتقل‌کننده مفاهیم و ارزش‌هایی است که در زندگی نسل کودک و نوجوان نقش به‌سزایی داشته و دارد.
وی اضافه‌ کرد: قصه، سرشار از آموزه‌ها و موضوع‌های ارزش‌مندی است که بایستی به عنوان یک ابزار تربیتی و کلاس آموزشی مورد توجه قرار داشته‌ باشد و در این میان، فرصت‌سازی برای شرکت‌کنندگان گروه‌های سنی مختلف، به ایجاد پیوند فرهنگی و انتقال تجربه‌ها کمک‌ می‌کند.
این مدیرفرهنگی رسالت‌های کانون در استفاده موثر از ابزار قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی و بهره‌گیری از شیوه‌های خلاقانه در جذب مخاطب بیان و افزود: امروزه شاهد تغییر ذائقه نسل کودک و نوجوان هستیم و از این رو، به‌روزرسانی شیوه‌ها و استفاده از ابزار جدید برای همراه‌سازی آینده‌سازان و پاس‌داشت داشته‌های فرهنگی لازم و ضروری است.
وی هم‌چنین، از کارکردهای تربیتی قصه‌گویی هم صحبت‌ و با بیان‌این‌که در قصه‌گویی مجموعه‌ای از اهداف تربیتی دنبال‌ می‌شود، تصریح‌ کرد: در کشوری زندگی می‌کنیم که دارای آداب و رسوم غنی و پیشینه فرهنگی است و برهمین اساس نیز صیانت از داشته‌ها و آشناسازی هرچه بیش‌تر فرزندان ایران اسلامی با شخصیت‌های برجسته و اسطوره‌های ملی اهمیت دارد.
مدیرکل کانون استان گیلان در ادامه صحبت‌های خود در برنامه شبانگاهی الاتی‌تی شبکه استانی باران و در پاسخ به پرسشی در ارتباط با راهکارهای این مجموعه برای کشف و پرورش استعدادهای مخاطبان اظهار کرد: طی حرکت‌های فرآیندمحور و در سایه برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی، شاهد ظهور و بروز استعدادها و معرفی قصه‌گویان توان‌مند به جامعه هستیم.
میرعظیمی افزود: برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان و مربیان با حضور شخصیت‌های برجسته و نام‌آشنا، از دیگر شیوه‌های بسط و گسترش فرهنگ قصه‌گویی است و در همین راستا نیز مربیان مراکز با دعوت از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، والدین و اعضای کودک و نوجوان در انتقال آموزه‌ها به آنان نقش‌آفرین هستند.
این مسئول فرهنگی دیگربخش صحبت‌های خود را به حمایت کانون از بازنویسی و به‌روزرسانی متون کهن و ارایه این آثار به نسل جدید اختصاص‌ داد و جشنواره‌های قصه‌گویی را فرصتی برای ارایه این اثرها و بهره‌گیری قصه‌گویان از این آثار برای مطالعه و قصه‌گویی عنوان‌ کرد.
نقش قصه‌گویی در مأنوس‌سازی هرچه بیش‌تر کودکان و نوجوانان با مطالعه و کتاب‌خوانی و به تبع‌آن، پیش‌گیری از آسیب‌های فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، از دیگر موضوع‌هایی بود که موردتوجه مدیر کل کانون استان گیلان قرار گرفت و وی تبیین این موضوع که قصه‌گویی امکانی برای مطالعه افزون‌تر، ارتقای آگاهی‌ها و افزایش دایره واژگانی را فراهم‌ می‌کند، افزود: تولید و انتشار محتوای مناسب در فضای مجازی از سوی مربیان و اعضای کانون نیز گامی موثر در مدیریت این عرصه است.
میرعظیمی درهمین‌حال، از نقش مربیان کانون در جذب کودکان و نوجوانان و استفاده از شیوه‌های خلاقانه و هنرمندانه برای انتقال آموزه‌ها به آنان سخن‌گفت و افزود: قصه‌گویی یکی از همین ابزارهای آموزش غیرمستقیم به‌شمار می‌رود در این قالب، بسیاری از مفاهیم ملکه ذهن مخاطب‌ شده و در زندگی روزمره آنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مدیرکل کانون استان گیلان در ادامه، نگاه این مجموعه فرهنگی به تمامی مخاطبان در شهرها و روستاها را یادآور شد و با اشاره به فعالیت‌های مربیان در ۳۱ مرکز فرهنگی هنری ثابت، ۴ کتابخانه پستی، ۲ مرکز فرهنگی هنری فراگیر( ویژه کودکان و نوجوانان با نیازهای خاص) و ۴ مرکز سیار شهری و روستایی کانون پرورش فکری گفت: گسترش عدالت فرهنگی و آموزشی در دستور کار قراردارد.
او درهمین‌حال، کانون را خاستگاه شخصیت‌های برجسته اعلام کرد و با اشاره به افراد موفق در عرصه‌های مختلف که ریشه در این مجموعه فرهنگی دارند، تصریح‌ کرد: این مهم اعتباری برای کانون است و تلاش‌داریم از این پیشینه و اعتبار به بهترین نحو ممکن استفاده‌ شود.
دیگربخش صحبت‌های مدیرکل کانون استان گیلان در برنامه الاتی‌تی به برنامه‌های هفته کتاب و کتاب‌خوانی اختصاص‌داشت و وی با اشاره به برگزاری فعالیت‌های مختلف به این مناسبت اظهار کرد: اجرای طرح «در مسیر دانایی، بر بال کتاب» نیز از برنامه‌های فرآیندمحور این نهادفرهنگی است و در این میان، بیش از ۱۳ هزار کتاب جدید در اختیار اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون استان قرار گرفته است.
او در پایان سخنان خود ۲۷ تا ۲۹ آبان ۱۴۰۲ را زمان برگزاری مرحله استانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی کانون اعلام و از تمامی مسئولان، اصحاب‌رسانه،  صاحبان قلم و اندیشه و علاقه‌مندان به هنر قصه‌گویی برای حضور در سالن اجتماعات این مجموعه فرهنگی در رشت دعوت‌کرد.
مرحله پایانی بیست‌وپنجمین جشنواره بین المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان هم‌زمان با شب یلدای سال ۱۴۰۲ به‌میزبانی یزد برگزارمی‌شود.
شایان‌ذکر است، «الاتی‌تی» عنوان مجموعه شبانگاهی و  خانواده‌محور سیمای استانی گیلان است که همراه با گزارش های متنوع وطرح مسائل اجتماعی پخش.می‌شود. کلیپ، آقای گویا (صداپیشه) و گفت‌وگو با مهمان، ازدیگر بخش‌های برنامه «الاتی‌تی» است که روزهای یکشنبه تا پنج شنبه از ساعت ۲۱:۳۰ به مدت ۵۵ دقیقه روی آنتن‌ می‌رود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.