کد خبر : 2374
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۸

مدیرکل دامپزشکی گیلان:

مدیرکل دامپزشکی گیلان مطرح کرد؛ انجام ۶۰ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع طیور گیلان

مدیرکل دامپزشکی گیلان مطرح کرد؛ انجام ۶۰ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع طیور گیلان
تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماری‌های ویروسی مشترک بین دام و انسان است

به گزارش پویشگران گیل:
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه ۶۰ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع طیور انجام شده است، گفت: ۳۶۰ مورد غیر بهداشتی از مراکز توزیع طیور شناسایی و به مراجع قضائی تحویل داده شد.
سهراب عاقبتی در گفتگوی ویژه خبری شبکه باران با اشاره به وجود بیش از هزار و ۷۰۰ بیماری عفونی مشترک بین انسان و دام، اظهار کرد: عامل ۵۰ درصد این بیماری‌ها دام است.
مدیر کل دامپزشکی گیلان هاری، آنفلوانزای پرندگان، تب برفکی، آبله گاوی و آنفولانزای فوق حاد پرندگان است.
عاقبتی با اشاره به اینکه علت فراوانی بیماری فوق حاد پرندگان در گیلان بالا بودن تعداد تالاب‌ها و آبگیرها و طیور بومی در استان است، افزود: همچنین از آنجایی که گیلان در مسیر مهاجرت پرندگان مهاجر قرار دارد شیوع این بیماری در استان زیاد است.
وی با بیان اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معمولاً در نیمه دوم سال شایع‌تر است، بیان کرد: برای مقابله با گسترش آن ستاد مقابله با این بیماری در تمام شهرستان‌های استان راه‌اندازی شده و امسال موردی از این نوع آنفولانزا در استان گزارش نشده است.
عاقبتی با بیان اینکه تمام فرایند عرضه و توزیع طیور توسط دامپزشکی انجام می‌شود، افزود: علاوه بر بازدیدهای مشترک با سایر دستگاه‌های مربوطه،۶۰ هزار مورد بازدید از مراکز توزیع طیور انجام داده‌ایم که ۳۶۰ مورد غیر بهداشتی از آنها احصا و به مراجع قضائی تحویل داده شد.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به ضبط و خارج کردن ۶۰ تن فرآورده خام دامی آلوده بیان کرد: ۱۲ مورد پلمب نیز طی یک سال اخیر انجام شده است.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماری‌های ویروسی مشترک بین دام و انسان است، گفت: این بیماری معمولاً از اوایل بهار تا اواخر پاییز رایج است و از طریق نیش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با ترشحات دام آلوده و یا تماس با افراد مشکوک به این بیماری انتقال می‌یابد.
وی با اشاره به اینکه امسال ۷ مورد تب کریمه کنگو در گیلان گزارش شده است، تصریح کرد: این گزارشات از دو شهرستان استان بوده اما این بیماری امسال فوتی نداشته است.
عاقبتی در توضیح روند تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک گفت: ساختارهای بهداشتی مکان تولید مرغ باید مناسب باشد و در طول پرورش آن نیز سه بار بازدید از مکان انجام گرفته تا معیارهای بهداشتی و دامپزشکی بررسی شود و کشتار با عنوان مرغ آنتی بیوتیک صادر شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.