کد خبر : 11363
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴

گیلان در تکاپوی برگزاری کنگره بین المللی سردار جنگل

گیلان در تکاپوی برگزاری کنگره بین المللی سردار جنگل
اجلاس تهران با حضور سفرا و وزرا و نمایندگان‌مجلس، با هماهنگی انجمن مفاخر و فرهنگستان زبان فارسی در برج میلاد برگزار و اجلاس قم نیز با محور مقاومت انجام می‌شود و برگزاری اجلاسی نیز در قالب همایش اربعین حسینی در شهر کربلای عراق با عنوان میرزا، نماد تاسی از امام حسین (ع) در دستور کار دبیرخانه این کنگره بین المللی است.

به گزارش پویشگران گیل:
برپایی کنگره بین المللی میرزا کوچک خان که وعده آن در یکصدمین سالروز شهادت میرزا در یادواره میرزاکوچک خان جنگلی و ۱۵۲ روحانی شهید گیلان داده شده بود از فروردین ماه امسال با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدور احکام انتصابات این کنگره وارد فاز اجرایی شد و از آن پس استان درتکاپوی برگزاری قرار گرفت.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانها وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یازدهم آذرماه ۱۴۰۰ بمناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در یادواره میرزاکوچک خان جنگلی و ۱۵۲ روحانی شهید گیلان شخصیت و ویژگی استکبار ستیزی میرزا کوچک خان و قیام او را کم نظیر توصیف و تاکید کرد: حمایت گر برگزاری کنگره میرزا کوچک خان جنگلی بصورت بین المللی در یکصد و یکمین سال شهادت این شهید بزرگ خواهیم بود.
سیدمحمد هاشمی میرزا را نه تنها مختص گیلان بلکه اسطوره‌ای برای کشور عنوان کرد و اظهار داشت: رشادت‌های میرزاکوچک خان جنگلی در تاریخ و تارک زمان ماند و با وجود اینکه بدخواهان همگی به گورستان تاریخ پیوستند، یاد، آرمان و اندیشه میرزا هنوز ماندگار است.
وی گفت: مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد خود را مکلف می‌داند شرایط برگزاری کنگره ملی و بین المللی میرزا کوچک خان جنگلی را آماده کند، زیرا تاکنون آنچه حق میرزا و قیام او بود ادا نشده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در یازدهم بهمن ماه ۱۴۰۰ در نشست خبری به منظور تبیین برنامه های فجر، با اشاره به برگزاری کنگره میرزاکوچک در سال ۱۴۰۱ با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: این کنگره در تناسب با جایگاه میرزا کوچک جنگلی با بودجه اختصاص یافته، برگزار می‌شود تا آغازگر اتفاقی خوب در حوزه بازشناسی ابعاد شخصیتی میرزا کوچک باشد.
در تازه ترین خبر از کنگره یاد شده ،روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اعلام کرد: رضا ثقتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در حکمی “حسین مسافر آستانه” را به عنوان دبیر جشنواره ملی تئاتر خیابانی “کنگره بین المللی میرزا کوچک” منصوب کرد.
در متن این حکم آمده است؛
با توجه به برگزاری کنگره بین¬ المللی شهید میرزا کوچک جنگلی در سال ۱۴۰۱ و لزوم بهره ¬مندی از ظرفیت¬ های والای فرهنگی و هنری و با عنایت به تعهد، شایستگی و تجارب ارزشمند جناب‌عالی، به ¬موجب این حکم به¬ عنوان»دبیر جشنواره ملی تئاتر خیابانی کنگره شهید میرزا کوچک» منصوب می‌شوید.
امید است با اتکال به پروردگار متعال و بهره‌گیری شایسته از تمام ظرفیت¬ های موجود و همیاری هنرمندان فرهیخته در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید.
حسین مسافر آستانه بازیگر، کارگردان تئاتر و استاد دانشگاه است. او فارغ التحصیل کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا، دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد کارگردانی، بازیگری از دانشگاه تربیت مدرس است.
اواخر فروردین ماه ۱۴۰۱ اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان اعلام کرد که محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در احکامی جداگانه، رئیس شورای سیاستگذاری، رئیس و دبیر کنگره بین المللی «میرزا کوچک جنگلی» را منصوب کرد.
همچنین بنا به این گزارش آیت الله رسول فلاحتی نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری کنگره بین المللی «میرزا کوچک جنگلی» در سال ۱۴۰۱ منصوب شد و «اسدالله عباسی» استاندار گیلان و «رضا ثقتی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز در احکامی جداگانه به ترتیب به عنوان رئیس و دبیر کنگره «میرزا کوچک جنگلی» منصوب شدند.
بنا به گزارش اداره کل فرهنگ و ارشاد گیلان طی احکام جداگانه ای روسای کمیته‌های ۱۳ گانه کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگلی منصوب و توسط «سید مجید امامی» دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی به آنها اهدا شده است.
کنگره بین المللی «میرزا کوچک جنگلی» امسال به میزبانی استان گیلان برگزار می‌شود که این کنگره دارای ۱۳ کمیته بوده و رؤسای هر کمیته نیز مشخص و احکام خود را دریافت کردند.
بر این اساس «فرید نجفی» سرپرست دانشگاه گیلان به عنوان مدیر کمیته علمی، حجت الاسلام «سعید مهدوی» مدیر کل تبلیغات اسلامی گیلان به عنوان مدیر کمیته فرهنگی و تالیفات، «محمدباقر باقرزاده» رئیس صدا و سیمای مرکز گیلان به عنوان مدیر کمیته اطلاع رسانی و رسانه، «امیر حسین علوی» شهردار رشت به عنوان مدیر کمیته فضاسازی، تبلیغات و ساخت تندیس‌های کنگره، «مجتبی پور یوسفی» رئیس جبهه فرهنگی انقلاب به عنوان مدیر کمیته تشکل‌های مردمی، «سید رسول منفرد» رئیس حوزه هنری گیلان به عنوان مدیر کمیته هنری انتخاب و در احکام جداگانه منصوب شدند.
همچنین «شراره کاووسی» رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان مدیر کمیته برنامه و بودجه، «محمدرضا داوطلب» مدیرکل بنیاد شهید به عنوان مدیر کمیته اسناد و نمایشگاه‌ها، «حجت الاسلام ولی عادلی» رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گیلان به عنوان مدیر کمیته امور روحانیون، سردار «محمد عبدالله پور» فرمانده سپاه قدس گیلان به عنوان مدیر کمیته راهبردی و بسیج اقشار، «سجاد ستوده» رئیس فضای مجازی سپاه قدس گیلان به عنوان مدیر کمیته مدیریت و تولیدات فضای مجازی، «سید غلامرضا امیری» رئیس ستاد کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان به عنوان مدیر کمیته پشتیبانی تدارکات و تشریفات و «حسین مصطفی پور» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان به عنوان مدیر کمیته ارتباطات بین المللی انتخاب و منصوب شدند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در جلسه هم اندیشی کنگره بین المللی شهید میرزا کوچک در دفتر نماینده ولی فقیه در گیلان، گفت: ساختار دبیرخانه کنگره بین المللی میرزا کوچک بر اساس تدوین ۲۰ برنامه فرهنگی تعریف شده است.
رضا ثقتی با اشاره به دعوت از هنرمندان سراسر کشور برای تولید و طراحی نشان این کنگره، افزود: در راستای برگزاری بهتر این کنگره برگزاری اجلاس چهارگانه در تهران، قم، کربلا و رشت در دستور کار قرار دارد.
ثقتی اضافه کرد: اجلاس تهران با حضور سفرا و وزرا و نمایندگان‌مجلس، با هماهنگی انجمن مفاخر و فرهنگستان زبان فارسی در برج میلاد برگزار و اجلاس قم نیز با محور مقاومت انجام می‌شود و برگزاری اجلاسی نیز در قالب همایش اربعین حسینی در شهر کربلای عراق با عنوان میرزا، نماد تاسی از امام حسین (ع) در دستور کار دبیرخانه این کنگره بین المللی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با اشاره به برپایی غرفه میرزاکوچک خان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ادامه داد: در اجلاس دو روزه در تالار مرکزی رشت نیز علاوه بر سخنرانی یکی از سران قوای مقننه و یا قضائیه، و تقدیر از چهره‌ای شاخص فعال در عرصه نهضت جنگل، همایش علمی نیز توسط دانشگاه گیلان برگزار می‌شود.
ثقتی به برگزاری کنگره ملی شعر میرزا کوچک اشاره کرد و گفت: در این کنگره با فراخوان از هنرمندان نمایش کشور، نمایش‌هایی با موضوع میرزا کوچک و نهضت جنگل تولید و به صورت تئاتر خیابانی در گیلان به نمایش عموم در می‌آید.
وی با اشاره به راه اندازی ارکستر سمفونی ۱۲۰ نفره میرزا کوچک با استفاده از ظرفیت نوازندگان و موسیقیدانان بومی گیلان، افزود: کنگره بین المللی میرزا کوچک در نظر دارد مقبره میرزا کوچک جنگلی به مقبره فرهنگی تبدیل و نمایشگاه دائمی شهید کوچک جنگلی نیز در آن مکان دایر شود.
ثقتی با اشاره به برگزاری تورهای گردشگری میرزا در زمان برگزاری این کنگره از رشت تا مشهد میرزا، گفت: از تیرماه امسال با آموزش ۱۵۰ نفر به عنوان روایتگر نهضت جنگل، با بازگشایی مدارس در مهر ماه و نواخت زنگ میرزا، روایتگری نهضت جنگل توسط این افراد در مدارس به صورت جذاب اجرا می‌شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، همچنین در سفر به ماسال و دیدار با فرماندار این شهرستان ، بر آماده‌سازی مشهد میرزا در ماسال و استفاده از فضای آن برای برگزاری برخی از برنامه‌های کنگره میرزا تاکید کرد.
ثقتی با بیان اینکه هر شهرستان باید به یک هنر خاص آراسته شود تصریح کرد: کنگره میرزاکوچک جنگلی قرار است امسال به شکل بین‌المللی برگزار شود و قصد داریم برنامه‌های آن را در رشت و شهرستانهایی که میرزا در آنجا رویدادی دارد پایه‌ریزی کنیم.
وی آماده‌سازی مشهد میرزا با استفاده از بودجه‌های فرهنگی را هم مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد:‌ در سال ۹۲ برای المان مشهد میرزا فراخوانی صادر شد که برخی جوایز خوبی هم در آن بخش کسب کردند اما متاسفانه اقدامات این حوزه دنبال نشد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه امسال بحث برگزاری کنگره بین‌المللی میرزا کوچک جنگلی را در استان گیلان در پیش داریم، می‌توانیم نسبت به آماده‌سازی مشهد میرزا در ماسال و استفاده از فضای آن برای برگزاری برخی از برنامه‌ها استفاده کنیم.
رضا ثقتی در حکمی ناصر حامدی را به عنوان دبیر جشنواره ملی شعر “کنگره بین المللی میرزا کوچک” و “میلاد پسندیده” به عنوان دبیر برگزاری رویداد انتخاب نشان کنگره بین المللی میرزا کوچک جنگلی منصوب کرد.
میرزا کوچک خان جنگلی از معدود قهرمانان انقلاب مشروطیت و نهضت جنگل است که با رشادت و شجاعت و جوانمردی به جنگ استبداد و استعمار رفت و در راه کسب آزادی و استقلال ایران عزیز و حفظ و حراست مرزهای وطن بزرگمان به شهادت رسید.
میرزا یونس فرزند میرزا بزرگ که بعدها مشهور به میرزاکوچک خان جنگلی شد، در سال ۱۲۹۸ هجری قمری در محله استادسرای رشت و در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود.
جنبش جنگل به رهبری میرزا کوچک خان، بعد از نهضت مشروطه خواهی، یکی از مردمی‌ترین نهضت های محلی ایران است که خواستار قطع دست بیگانگان از کشور و استقلال و سربلندی ایران بود.
نهضت جنگل اگرچه نتوانست به آرمان های سیاسی خود دست یابد، ولی جنگلی های به جا مانده از این نهضت، منشأ جریان های فرهنگی مهمی در گیلان شدند.
میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد شاهنشاهی، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع‌آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه‌های تالش در برف و بوران اسیر و به شهادت رسید.
با شهادت میرزاکوچک خان در روز دوشنبه یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به کنگره بزرگداشت میرزا کوچک خان جنگلی در سال ۱۳۹۱، منشأ حرکت میرزا کوچک‌ خان را یک منشأ ۱۰۰ درصد دینی و اعتقادی دانستند و تاکید کردند: ایشان یک واحد مینیاتوری از نظام اسلامی را در همان محدوده خاص خود -گیلان- ایجاد کرد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.