کد خبر : 9188
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸

گیلان زلزله‌خیز و آموزش‌هایی که نباید غفلت شود

گیلان زلزله‌خیز و آموزش‌هایی که نباید غفلت شود
جمعیت هلال احمر استان گیلان در ۲ سال گذشته به صورت متوالی رتبه اول را بابت تعداد خانه‌های هلال به لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور را به خود اختصاص داده‌ است.

به گزارش پویشگران گیل:
آمادگی در برابر حوادث غیرمترقبه از جمله زلزله و فراگیری آموزش‌های لازم برای مقابله با بلایا ضرورتی غیرقابل انکار است که نباید مورد غفلت شهروندان قرار گیرد.
بسیاری از نقاط کشور ما از جمله گیلان در معرض خطر وقوع زلزله است، زمین‌لرزه یا زلزله به مفهوم جابه‌جایی ناگهانی زمین به علت آزاد شدن ناگهانی فشاری است که مدت‌های طولانی در سنگ­‌های پوسته زمین تراکم پیدا کرده‌ است که هیچ کس از وقوع آن مطلع نمی‌شود.
طی ماه جاری سه مورد زلزله به بزرگی چهار ریشتر در ماسوله فومن، ۴.۶ ریشتر در حوالی جیرنده رودبار و ۳.۵ ریشتر در شهرستان لنگرود استان گیلان که این آخری روز گذشت به وقوع پیوست که هر کدام از این زلزله‌ها می‌تواند آمادگی و نقش مهم آموزش در برابر زلزله را یادآور شود.
کاهش ترس، اضطراب و خسارات ناشی از فواید دریافت آموزش‌های لازم برای مقابله با زلزله است در زمان حاضر، با دانش فعلی بشر زمان، مکان وقوع زلزله و بزرگی آن قابل پیش‌بینی نیست، اما با رعایت تمهیدات لازم برای آمادگی در برابر زلزله، میزان تلفات و خسارات ناشی از وقوع آن کاهش می‌یابد که تحقق این مهم از راه آموزش امکان‌پذیر است.
نقش مهم آموزش در مخاطرات
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان با اشاره به نقش مهم آموزش در کاهش مخاطرات زلزله گفت: گیلان از استان‌های زلزله خیز در کشور به شمار می‌رود بنابراین نباید از نقش آموزش برای مقابله با آن و کاهش خسارت غافل شویم.
سیاوش غلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت سالروز زلزله رودبار سال ۶۹ با گرامیداشت یاد و خاطره عزیزان از دست رفته در این زلزله هولناک اظهار داشت: تنها راه مقابله با زلزله رعایت اصول ساختمان سازی و آشـنایی بـا نکـات ایمنـی و آمـادگی برای برخورد مناسب به هنگام رویارویی با آن است بنابراین نباید این ۲ اصل مهم مورد غفلت قرار گیرد.
وی ارایه آموزش‌های لازم به شهروندان در سطوح مختلف را یکی از برنامه‌های هلال احمر عنوان کرد و افزود: این جمعیت از پیشگامان آموزش همگانی در زمینه آمادگی مقابله با حوادث و سوانح است.
فراگیری آموزش با کمک خادم
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان اظهار داشت: علاقمندان برای کسب آموزش‌های لازم مقابله با حوادث از جمله زلزله می‌توانند از طریق سایت خادم https://khadem.ir اقدام کنند.
وی با بیان اینکه از طریق این سایت آموزش‌های لازم مقابله با زلزله و کمک‌های اولیه ارایه می شود، اضافه کرد: به فراگیران این آموزش‌ها گواهینامه ارایه می‌شود.
غلامی با اشاره به فعالیت افزون بر ۴۴۰ خانه هلال احمر در مراکز دهستان‌ها و روستاهای گیلان اظهار داشت: خانه‌های هلال با هدف ساماندهی و آموزش داوطلبان، ارائه آموزش‌های عمومی به مردم به منظور ایجاد آمادگی در زمان وقوع حوادث احتمالی راه‌اندازی شده‌است.
وی بیان داشت: جمعیت هلال احمر استان گیلان در ۲ سال گذشته به صورت متوالی رتبه اول را بابت تعداد خانه‌های هلال به لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور را به خود اختصاص داده‌ است.
صبح امروز “سه شنبه” در سالروز زلزله رودبار، زمین لرزه‌ای با شدت ۳.۵ ریشتر شهرستان لنگرود استان گیلان را لرزاند.
زمین لرزه ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ رودبار – منجیل با بزرگی ۷.۴ ریشتر موجب کشته شدن ۴۰ هزار نفر، ویران شدن شهرهای رودبار و منجیل، و آسیب دیدن بیش از ۷۰۰ روستا و بسیاری از سازه های عمرانی در استان گیلان شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.