کد خبر : 80099
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۵ - ۰:۳۱

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان:

۴۰ درصد شالیزارهای گیلان زیر شخم‌ اولیه رفت

۴۰ درصد شالیزارهای گیلان زیر شخم‌ اولیه رفت
کشاورزان مدیریت آب زراعی، آماده‌سازی شالیزارها و تهیه خزانه را براساس تقویم زراعی و با هماهنگی مراکز خدمات و مدیریت‌های جهاد کشاورزی انجام دهند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: افزون بر ۹۵ هزار هکتار معادل ۴۰ درصد از زمین‌های شالیزاری استان زیر شخم اولیه رفت.

صالح محمدی افزود: شخم اولیه بر افزایش تولید برنج و باروری شالیزارها تاثیر مثبتی دارد و موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به ویژه کرم ساقه‌خوار برنج می‌شود.

وی با تاکید بر ضرورت انجام شخم اولیه شالیزارها بیان کرد: کشاورزان می‌توانند از طریق آب رودخانه‌ها و آب باران نسبت به شخم اولیه شالیزارها اقدام کنند ضمن اینکه می‌توانند از بارش‌های بهاری نیز برای این کار استفاده نمایند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: همچنین کشاورزان مدیریت آب زراعی، آماده‌سازی شالیزارها و تهیه خزانه را براساس تقویم زراعی و با هماهنگی مراکز خدمات و مدیریت‌های جهاد کشاورزی انجام دهند.

وی با اشاره به انجام نخستین کشت مکانبزه برنج روز گذشته در شهرستان های رودسر و صومعه سرا بیان کرد: سال زراعی گذشته تولید شلتوک در گیلان به یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن با ضریب بیش از ۵۰ درصد رسید که نشان‌دهنده تولید محصولی کیفی و باارزش در استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ابراز امیدواری کرد تا سال زراعی جاری نیز همانند سال‌های گذشته با همکاری کشاورزان و مدیریت منابع آبی به خوبی به پایان برسد.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

منبع:ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.