کد خبر : 89622
تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ مهر ۱۴۰۵ - ۸:۲۷

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان:

پیش‌بینی تولید ۵۳۴ تن توتون در گیلان

پیش‌بینی تولید ۵۳۴ تن توتون در گیلان
حمایت از توسعه کشت با قیمت خرید تضمینی ۵۹۵ هزار تومانی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، ضمن تأکید بر ظرفیت‌های اقتصادی توتون در بخش کشاورزی و صنعت، از برداشت ۵۳۴ تن محصول توتون در سال جاری خبر داد.

صالح محمدی با بیان اینکه توتون به‌عنوان ماده اولیه صنایع دخانی، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد استان دارد، اظهار کرد: با وجود کاهش روند تولید این محصول در سال‌های گذشته، سازمان جهاد کشاورزی استان با هدف احیای این ظرفیت، افزایش سطح زیر کشت را با همکاری مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و صنایع مرتبط در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان سطح زیر کشت فعلی این محصول در استان را ۲۶۷ هکتار اعلام کرد و گفت: شهرستان‌های تالش با ۲۲۰ هکتار، آستارا با ۲۵ هکتار و صومعه‌سرا با ۲۲ هکتار، قطب‌های اصلی تولید توتون در گیلان هستند.

وی با اشاره به اشتغال مستقیم ۶۰۰ نفر در این حوزه، تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های کارشناسی، امسال بالغ بر ۵۳۴ تن توتون در مزارع استان برداشت خواهد شد که میانگین عملکرد آن حدود ۲.۵ تن در هر هکتار است.

محمدی زمان کاشت توتون را اردیبهشت‌ماه و بازه برداشت را از مردادماه تا پایان مهرماه (طی پنج چین) ذکر کرد.
وی همچنین در خصوص روند خرید محصول گفت: خرید محصول توتون از نیمه شهریورماه آغاز شده و تا ابتدای اسفندماه ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان قیمت خرید هر کیلوگرم توتون در سال جاری را ۵۴۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: این رقم با احتساب پاداش‌ و مشوق‌های در نظر گرفته شده، به ۵۹۵ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد که گامی موثر در جهت حمایت از کشاورزان و ایجاد انگیزه برای توسعه کشت این محصول است.

منبع:روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.