کد خبر : 90890
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵ - ۲۰:۵۲

اجرای پویش ملی «هم‌سرخ – هم‌سفید» در گیلان

اجرای پویش ملی «هم‌سرخ – هم‌سفید» در گیلان
هنوز نمی‌توان جایگزین کاملی برای خون انسان تولید کرد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:

مدیر پزشکی انتقال خون گیلان از اجرای پویش ملی «هم‌سرخ – هم‌سفید» ویژه اهدای خون پرستاران بمناسبت روز پرستار در استان خبر داد.

دکتر گیتی ایزدی‌پور اظهار کرد: این پویش ویژه اهدای خون سفیدپوشان (پرستاران) تا ۳۰ مهرماه جاری در گیلان ادامه دارد و پایگاه های انتقال خون استان برای حضور آنان برای اهدای خون آماده‌ است.

وی بیان کرد: پایگاه‌های انتقال خون گیلان در رشت میدان فرهنگ خیابان آزادگان کوچه اهدای خون، لاهیجان در خیابان امام خمینی (ره) جنب بیمارستان ۲۲ آبان، رودسر در خیابان انقلاب جنب بیمارستان شهدا، فومن در خیابان شهید بهشتی جنب اداره ارشاد فرهنگ و ارشاد اسلامی، بندرانزلی در خیابان ۳۰ متری جنب دانشگاه بین‌الملل علوم پزشکی فعال است.

برگزاری پویش ملی «هم سرخ و هم سفید» همزمان با روز پرستار - ایسنا

مدیر پزشکی انتقال خون گیلان اضافه کرد: همچنین، پایگاه انتقال خون آستارا در خیابان حکیم نظامی جنب بیمارستان شهید بهشتی سابق، تالش در خیابان شهید بهشتی جنب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انتقال خون لنگرود در خیابان شریعتی جنب مرکز بهداشت برای اهدای خون فعال است.

وی اهدای خون را یکی از ارزشمندترین اقدامات انساندوستانه برای نجات جان انسان‌ها دانست و اظهار کرد: خون از جمله نیازهای اساسی بیماران در مراکز درمانی است و با وجود پیشرفت‌های علم پزشکی، هنوز نمی‌توان جایگزین کاملی برای خون انسان تولید کرد از اینرو مشارکت افراد واجد شرایط در اهدای خون نقش مهمی در تامین خون مورد نیاز بیماران دارد.

ایزدی‌پور در ادامه با اشاره به نقش مهم پرستاران در نظام سلامت و حفظ و ارتقاء آن در جامعه اضافه کرد: پرستاران در ترویج فرهنگ اهدای خون، افزایش آگاهی عمومی، حمایت از اهداکنندگان و کمک به تامین خون سالم و کافی برای بیماران نقش مهمی دارند.

وی ضمن قدردانی از پرستاران برای شرکت در پویش «هم‌سرخ – هم‌سفید» بیان کرد: مشارکت پرستاران در این پویش جلوه‌ای از همدلی، نوعدوستی و کمک به ترویج اهدای خون است.

استان گیلان به علت گردشگرپذیربودن و آمار بالای تصادفات، جراحی‌های قلب و عروق، تعداد زیاد بیماران هموفیلی، تالاسمی و فاویسمی جزو استان‌های نخست کشور به لحاظ مصرف فرآورده‌های خونی است.

حداقل سن ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۵ سال (اهداکنندگان مستمر تا ٧٠ سال)، حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، فواصل اهداء خون هر هشت هفته یکبار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال برای مردان از چهار بار و برای زنان از سه بار تجاوز نکند، از شرایط اهدای خون است.

۲۴ مهر روز پرستار بود؛ ۱۸ تا ۲۴ مهرماه هفته بزرگداشت پرستار نامگذاری شده است؛ تجدید میثاق با آرمان‌های امام، امام شهدا و تکریم ایثارگران پرستاری (روز ایثار پرستاری)، تکریم پیشکسوتان، تاریخ و فرهنگ پرستاری (روز فرهنگ پرستاری)، مدیریت پرستاری در حوادث و بلایا (روز مدیریت پرستاری)، پرستاری، علم و دانش، جوانان و نخبگان پرستاری (روز دانش پرستاری)، پرستاری جامعه‌نگر و استانداردها (روز پژوهش پرستاری)، جشن ملی پرستاری (روز خدمت پرستاری) و پرستاری، خانواده، سلامت جسمی و معنوی (روز خانواده پرستاری) روز شمار این هفته است.

منبع:ایرنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.