به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:
رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان و متخصص زنان و زایمان گفت: زنان باردار از مصرف بیرویه و بیمورد مکملهای دارویی خودداری کنند.
دکتر سیده هاجر شارمی در نشست خبری نتایج طرحهای پژوهشی مرکز تحقیقات و بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی الزهرا(س) رشت اظهار کرد: اگر موادمغذی و ویتامینها به بدن مادر باردار نرسد ممکن است بر بارداری اثر منفی بگذارد اما این موضوع همگانی نیست.
وی بیان کرد: زنان بارداری که تغذیه کافی و مناسب دارند و ریز مغذی به اندازه کافی به بدن آنان میرسد نیازی به ویتامین و مکملهای دارویی دارند در این صورت اگر مکملها بیرویه با دوز بالا تجویز شود ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.
رئیس مرکز تحقیقات بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان اضافه کرد: تمام زنان باردار باید از اسیدفولیک استفاده کنند اما مطالعات نشانگر اینست که اگر مصرف آن در دوران بارداری زیاد باشد خطر آسم دوران کودکی را افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: آهن هم به صورت روتین به همه زنان باردار تجویز میشود اما مصرف زیاد آن ممکن است موجب کاهش رشد جنین، کم وزنی نوزاد و خطر افزایش دیابت را به همراه داشته باشد بنابراین همیشه مفید نیست.
استرس از عوامل پیری تخمک
دکتر رویا کبود مهری، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی و آی وی اف (IVF) در این نشست خبری گفت: استرس اکسیداتیو یکی از عوامل پیری تخمک و کاهش کیفیت آن است و با افزایش رادیکالهای آزاد اکسیژن، تخمک حتی با پایین بودن سن، کیفیت کمتری مییابد.
وی بیان کرد: آنتی اکسیدانها یکی از عواملی است که باعث کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن میشود و فراوان در میوهها سبزیجات یافت میشود.
این متخصص زنان اضافه کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در گیلان بیمارانی که مصرف فست و فود و شیرینی بالاتری داشتند نیز در معرض بیشتر کاهش ذخیره تخمدان بودند.
منبع:ایرنا
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.