کد خبر : 55545
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۷

نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور:

اعتبارات خوبی برای ساماندهی پسماند استان‌های ساحلی اختصاص یافت

اعتبارات خوبی برای ساماندهی پسماند استان‌های ساحلی اختصاص یافت
ادامه روند ساماندهی لندفیل سراوان، تنها در صورت تأمین به‌موقع اعتبار، پایدار خواهد ماند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:

نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در امور پسماند در جلسه‌ای با محوریت ساماندهی پسماند شهر رشت از اختصاص ۳۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی پسماند استان‌های ساحلی شمالی و جنوبی کشور در سال جاری خبر داد و گفت:برای نخستین‌بار در قانون برنامه، رقمی مشخص و قابل‌توجه برای این موضوع در نظر گرفته شده که بیانگر توجه ویژه دولت و شخص رئیس‌جمهور به وضعیت محیط‌زیستی استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، گیلان و گلستان است.

دکتر مفید غلامی راد با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای نظارتی افزود:یکی از چالش‌های جدی موجود، ناهماهنگی بین نهادهای مسئول و تخصیص نادرست اعتبارات است. امیدواریم با رویکرد جدید سازمان برنامه و بودجه، همکاری بین سازمان شهرداری‌ها، شورای عالی استان‌ها و دستگاه‌های اجرایی و نظارتی تقویت شود.

نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به ظرفیت‌های بین‌المللی در این حوزه اشاره و ادامه داد:اگر بتوانیم از کمک‌های فنی و اعتباری نهادهای بین‌المللی در کنار منابع داخلی استفاده کنیم، می‌توان گام‌های مؤثرتری در حل بحران پسماند و مدیریت محیط‌زیستی برداشت.

شهردار رشت نیز در این جلسه، با اشاره به شرایط بحرانی سراوان طی دهه‌های گذشته، اظهار داشت:از سال ۱۳۶۳ تاکنون، روستای خوش‌آب‌وهوای سراوان به‌عنوان محل دفن زباله‌های حوزه مرکزی استان گیلان و برخی شهرهای اطراف مورد استفاده قرار گرفته و روزانه حدود هزار تُن پسماند به این منطقه منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدامات صورت‌گرفته در سه تا چهار سال اخیر باعث ایجاد تحولی چشمگیر در این منطقه شده، افزود:امروز سراوان به یک الگوی ملی در حوزه مدیریت پسماند تبدیل شده و آنچه اینجا اجرا شده، از لحاظ مهندسی و زیست‌محیطی با پروژه‌های موفق بین‌المللی مانند مرکز دفن پسماند توکیو قابل مقایسه است.

شهردار رشت با اشاره به مشکلات اعتباری پیش‌روی این پروژه گفت:اگر تخصیص اعتبارات در زمان مقرر انجام می‌شد، این پروژه تاکنون به پایان رسیده بود. اکنون نیز با وجود دشواری‌ها و عدم ابلاغ منابع مالی جدید، با تلاش و تعهد، پروژه را تا این مرحله رسانده‌ایم؛ درحالی‌که پیمانکار مطالبات سنگینی دارد و این مهم ما را چالش‌های زیادی روبرو کرده است.

وی با هشدار نسبت به خطرات ناشی از توقف پروژه تأکید کرد:موضوع سراوان، یک مسئله اورژانسی است و در حال حاضر آسیب‌های فنی و جدی زیست‌محیطی، این منطقه را تهدید می‌کند و طبق گزارش مشاور، در صورت عدم تزریق فوری منابع مالی، تمام اقدامات انجام‌شده در معرض نابودی قرار خواهد گرفت.

شهردار رشت همچنین از پیگیری‌های انجام‌شده برای تعیین محل جدید دفن پسماند خبر داد و گفت:دوستان در استان محل جدید دفن را شناسایی کرده و مقدمات لازم انجام شده‌است، اما انتظار ما این است که با نگاهی مسئولانه و در راستای صیانت از بیت‌المال، باقی‌مانده اعتبار مورد نیاز هرچه سریع‌تر تأمین شود تا این پروژه ملی به پایان برسد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: هر بازدید میدانی از سراوان، تفاوت چشمگیر وضعیت امروز را با سه یا چهار سال پیش نشان می‌دهد. اجرای خط جدید دفن، ده‌ها پروژه عمرانی و تغییرات اساسی در زیرساخت‌ها و فضای محیطی سراوان، گواه پیشرفت چشمگیر کار است، اما باید تأکید کنم که بدون تأمین به‌موقع اعتبار، این دستاوردها پایدار نخواهند ماند.

در این نشست ،محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت،محمددانش شکیب معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری رشت،حسن کریمی کرنق، رئیس کمیسیون بهداشت، محیط‌زیست و خدمات شهری و سهیل نوری مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت نیز حضور داشتند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.