سرپرست کانون استان گیلان:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:
سرپرست کانون استان گیلان در نشست با اعضای انجمن قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه قصه، شخصیتساز است و ضرورت دارد تا با دمیدن روح آموزههای دینی و ایمانی در بطن و متن این ابزار تربیتی، به اثربخشی صدچندان آن کمک کنیم،با تاکید بر اهمیت قصهگویی و اشاره به این مهم از منظر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) گفت: ژرفاندیشی در عرصه قصه و قصهگویی و پرهیز از سطحینگری، به اثربخشی و تاثیرگذاری آن کمک میکند.
سجادکوچکنژاد از پیشینه قصهگویی، نقش آن در تبادل فرهنگی و ایجاد پلهای میان نسلی سخن گفت و افزود: قصهها میراث ماندگاری هستند که از پدرها و مادرها به فرزندان منتقل شده و طی اعصار و قرنها، شاکلههای فرهنگی یک جامعه را شکل میدهند. وی اضافه کرد: بسیاری از مفاهیم ارزشمند و خصلتهای نیکوی اخلاقی چون احترام بهبزرگترها، از بطن و متن قصهها به نسلهای مختلف منتقل میشود. کوچکنژاد بر همین اساس نیز دمیدن روح دینی و ایمانی در کالبد قصهها را اثربخش دانست و تاکید کرد: برای نیل به اهداف لازم است آموزهها در قالب قصههای متناسب با گروه سنی مخاطب ارایه شود. این مسوول فرهنگی ادامه داد: برای تاثیرگذاری قصههای دینی ضروری است تا به قصه روح و جان ببخشیم و برای مانوسسازی مخاطب با پروردگار و آموزههای دینی، ضمن جذابسازی مفاهیم اسلامی و اخلاقی و تشریح زیباییهای خالق هستی در قالب هنر قصهگویی، بستری برای کشش و گرایش هرچه بیشتر وی به معبود فراهم کنیم.
وی همچنین، نگاهی به فعالیتهای کتابمحور کانون پرورش فکری داشت و با بیاناینکه یار مهربان یاریگر دستیابی به منابع مناسب برای قصهگویی است، افزود: اجرای طرح «۱۴ کتاب ۱۴ روزِ بهاری» کانون و این قرار ملی برای امانت ۱۴ کتاب در آخرین روزهای سال به اعضای مراکز فرهنگی هنری نیز فرصتی مناسب برای همنشینی با کتاب و ارایه قصههای جذاب و هنرمندانه است. سرپرست کانون گیلان با دعوت از حاضران برای بهرهگیری از فرصتها و موهبتهای ماه مبارک رمضان ابراز امیدواری کرد که این نشستها و همافزاییها ثمربخش باشد و پایانی باشکوه در سال آتی برای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، همکاران توانمند و اعضای کوشای آن رقم بزند. این آیین که با حضور کانونیاران و اعضای انجمن قصهگویی و سرپرست کانون استان گیلان آغازشد، با صحبتهای تکتمعربان، مربیمسوول کانون پرورش فکری شهرستان ماسال، داور و برگزیده جشنوارههای قصهگویی و همچنین، سیده هاجر اکبری مربی فرهنگی کانون پرورش فکری لنگرود و پژوهشگر عرصه قصهگویی همراه بود.
مدرسان این نشست در همینراستا به دلایل ماندگاری هنر قصه گویی، چگونگی انتخاب قصهها و طراحی مناسب برای اجرا پرداختند و با تشریح شاخصهها و اهمیت قصههای دینی برای حاضران، ضرورت توجه به مضامین دینی، مذهبی و انسانی در قصهها را مورد تاکید قرار دادند. بررسی مفاهیم دینی در قصههای کلرژوبرت و معرفی منابع مناسب برای مطالعه و قصههای دینی از دیگر موضوعهایی بود که در صحبتهای مدرسان به آن پرداخته شد. گردهمآیی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت صورت گرفت و اجرای قصه «نوزادنورانی» از سوی سناسوناز، عضو مرکز شماره ۱ کانون انزلی و تجلیل از مدرسان و اعضای برگزیده کانون پایان بخش برنامههای نشست بود.
منبع: روابط عمومی ادارهکل کانون استان گیلان
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.