تولیدکننده نمونه کشوری:
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پویشگران گیل:
جوان گیلانی از منتخبین ملی سی و دومین جشنواره امتنان گروههای کار و واحدهای نمونه ملی در ارزیابی پروندههای منتخب استانی، 158 طرح به تفکیک 69 کارگر، 58 گروه کار در قالب سه بخش اقتصادی شامل 57 پرونده در بخش صنعت، 40 پرونده در بخش خدمات و 30 پرونده در بخش کشاورزی و همچنین 31 واحد نمونه،معرفی و حائز شرایط رقابت برای انتخاب در سطح ملی تشخیص داده شدند. ارائه شیوههای نوین در کار یا اختراع،ابتکار و نوآوری در زمینه افزایش بهره وری و راندمان تولید یا کاهش ضایعات،مسئولیت پذیری اجتماعی،وجدان کاری ،تلاش برای ارتقاء مهارتهای شغلی و انتقال دانش و تجربیات به همکاران، حفظ و افزایش اشتغال،تحقیق و توسعه، افزایش تولید و صادرات، رعایت اصول و پروتکلهای بهداشتی و ایمنی برای حفظ سلامتی کارگران،تلاش در جهت ارتقاء مهارتهای شغلی رعایت از جمله ضوابط و شاخصهای انتخاب مصطفی نیک کارچنیجانی از استان گیلان با طرح “پرورش زنبور عسل و فرآوردههای آن” از شرکت کارگاه زنبور عسل بوده است.مصطفی نیک کار چنیجانی دانشجوی دکتری تغذیه دام و عضو پیوسته زنبور عسل ایران است که بالغ بر 19 سال در زمینه تولیدات زنبور عسل،ژل رویال،بره موم،گرده گل و سایر فرآوردههای زنبور عسل فعالیت میکند.
تدریس دورههای آموزشی زنبورداری و تدوین چندین مقاله علمی پژوهشی و ترویجی در کارنامه کاری خود دارد. در ذیل گفتگوی علمی از ایشان در خصوص زنبورداری و تولید عسل طبیعی با این نخبه تولیدکننده و موفق در عرصه کشاورزی و دامپروری میخوانید.باشد که این گونه جوانان،الگوهای مثبتی باشند برای همه جوانان تحصیلکرده و جویای شغل.
شروع زنبورداری از صفر
پرورش زنبور عسل یا زنبورداری، به فرآیند نگهداری و پرورش زنبورعسل برای بدست آوردن محصولاتی مانند عسل،موم و دیگر فراوردهها اطلاق میشود.در سالهای اخیر پرورش زنبور عسل یکی از راههای خوب و مطمئن کسب درآمد و اشتغال محسوب میشود.
زنبورداری یک حرفه دشوار است که به دانش و مهارت کافی نیاز دارد. اگر شما به تازگی وارد این حرفه شده و در این کار مبتدی هستید و یا این که قصد راه اندازی چنین کسب و کاری را دارید، مطالعه این مقاله به شما کمک میکند که چگونه قدم به قدم مراحل و نکات مهم زنبورداری را رعایت نمایید. در صورتی که فردی بدون اطلاعات کافی وارد این حرفه شود ممکن است با از بین رفتن زنبورهایش تمام سرمایه خود را از دست بدهد.
کتابها و مقالههای زیادی در مورد پرورش زنبور و زنبورداری وجود دارد. به شما توصیه میکنیم که حتما قبل از هر اقدامی اطلاعات لازم در این خصوص را به دست آورید، چرا که یادگیری در مورد این موجود کوچک شیرین، برای یک شروع موفق لازم است.
در ابتدا بیاموزید که چگونه زنبورها عسل درست میکنند
قبل از پرورش زنبور عسل و شروع به سفارش لوازم این کار،بیایید قدمی به عقب برداریم و دقیقاً بفهمیم که یک کندو چگونه کار میکند و زنبورها چگونه عسل تولید میکنند. زنبور عسل یکی از گونههای زنبور است که توانایی تولید عسل را دارد. زنبور عسل برای این کار در خارج از کندو شهد گلها را جمع آوری کرده و سپس آن را به داخل کندو میبرد. هر کندو شامل سه نوع زنبور ملکه، زنبور نر و زنبور کارگر میشود. مهمترین گونه در کندو، زنبور ملکه است که به نوعی رهبر کندو محسوب میشود. به طوری که اگر کندویی ملکه نداشته باشد زنبورهای کارگر از جمع آوری شهد و تولید عسل دست میکشند. تنها زنبورهای کارگر ماده هستند که وظیفه جمع آوری و تولید عسل را بر عهده دارند، زنبورهای نر به جز بارورکردن ملکه، هیچ کار دیگری انجام نمیدهند.
پرورش زنبور عسل در کندوهای دست ساز انسانها صورت میگیرد. زنبور عسل یک حشره اجتماعی است و به هیچ عنوان نمیتواند به تنهایی در خارج از کندو زندگی کند.
۱- زنبور عسل معمولی یا اروپایی (Apis mellifera)
گونههای مختلف این دسته:
زنبور عسل سیاه یا Apis mellifera mellifera
زنبور عسل ایتالیایی یا زنبور طلایی یا Apis mellifera ligustica
زنبور عسل قفقازی یا caucasica Apis mellifera
زنبور عسل کارنیولان یا Apis mellifera carnica
زنبور عسل ایرانی یا Apis mellifera meda
۲- زنبور عسل شرقی یا هندی (Apis cerana)
۳- زنبور عسل بزرگ (Apis dorsata)
۴- زنبور عسل کوچک (Apis Florea)
جالب است بدانید زنبورداری در ایران به دوره هخامنشی باز میگردد. در آن زمان مردم از عسل به عنوان یک ماده شیرین غذایی و دارویی استفاده میکردند. بعدها نیز با پیشرفت پرورش زنبورعسل در اروپا و آمریکا، کندوهای مدرن و ملکههای هیبرید وارد کشور ما شدند و علاقه مندان بسیاری در نقاط عسلخیز کشور، واحدهای بزرگ صنعتی پرورش زنبورعسل را ایجاد کردند. در حال حاضر در اکثر مناطق خوش آب و هوا و مستعد ایران،پرورش زنبور عسل با کندوهای بومی و مدرن رواج دارد. گفتنی است سرانه تولید عسل در کشورمان ۹۷۸ گرم و سرانه مصرف عسل نیز ۹۶۱ گرم است.
باز هم به شما توصیه میکنیم که برای شروع این حرفه حتما مطالعه زیادی بر روی کتابها و سایتهای زنبورداری داشته باشید و حداقل به مدت یک سال به صورت کارآموز در کنار افرادی که سابقه زیادی در این حرفه دارند مشغول به کار شوید و از آنها راهنماییهای لازم را دریافت نمایید. هنگامی که به سطح قابل قبولی از توانایی و مهارت در این حرفه رسیدید میتوانید کار خود را با حداقل ۲ کندو و یا حداکثر ۶ کندو آغاز کنید.
شروع پرورش زنبور عسل با یک کندو به هیچ عنوان توصیه نمیشود چرا که در صورت بروز مشکل و از بین رفتن ملکه کندو، تولید عسل تقریبا ناممکن شده و از شما نیز کاری ساخته نیست. بنابراین در این شرایط ممکن است نسبت به این حرفه دلسرد شوید. پس از یک سال میتوانید کار خود را با خرید ۲۰ الی۳۰ کندو به عنوان یک شغل دوم ادامه دهید. چنانچه تا به اینجا در این حرفه عملکرد مناسبی داشتهاید سال بعد را با خرید ۱۰۰ کندو ادامه دهید، افرادی که بیش از ۱۰۰ کندو را اداره می کنند به عنوان یک زنبوردار حرفه ای شناخته میشوند. فرآوردههای اصلی به دست آمده از پرورش زنبورعسل برای زنبورداران شامل عسل، گرده گل، ژله رویال یا شاهانگبین، بَره موم و زهر است.
در صورت برخوردار بودن از ۴۵ کلنی و دادن آمار آن به جهاد کشاورزی منطقه میتوان دفترچه زنبورداری دریافت کرد. زنبورداران میتوانند با استفاده از دفترچه زنبورداری، از مزایای گوناگون آن بهرهمند شوند. برخی از این مزایا شامل دریافت شکر دولتی به تعداد کندوها با توجه به سهمیه منطقه و همچنین دریافت تسهیلات و بیمه تامین اجتماعی است.
بهترین زمان برای شروع حرفه زنبورداری، فصل بهار است. در واقع در اواخر زمستان و اوایل بهار که هوا به تدریج رو به گرمی میرود زنبورها فعالیت خود را آغاز میکنند و برای پیدا کردن شهد و به خصوص گرده از کندوهای خود خارج میشوند. همچنین خرید و فروش کندو در فصل بهار انجام میشود.
مکان مناسب جهت پرورش زنبور عسل، باید دارای شرایط زیر باشد:
وسایل لازم جهت پرورش زنبور عسل
برای حرفه زنبورداری وسایل مشخصی لازم خواهد بود که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان شروع کسب و کار در این حرفه و همچنین تهیه لوازم با کیفیت زنبورداری میتوانید به سایت بالدیکن اولین سایت تخصصی شمال کشور در حرفه زنبورداری مراجعه نمائید.
https://baldekon.ir
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.