معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران گفت: دلیل اصلی عدم توسعه فیبر نوری این است که هنوز کشش لازم در بازار ایجاد نشده و دیگر اینکه توسعه «FTTH» هزینه زیادی دارد و دولت باید کمک کند.
چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها به تکلیف قانونی تبدیل شده؛ آن را دنبال میکنیم. اما معتقدیم که این برنامه نیازمند بازنگری است؛ چراکه باید در این زمینه، بهصورت واقعبینانه، ظرفیتها و نیازهای مشترکین موردتوجه قرار بگیرد.
از این رو دکتر داوود زارعیان معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران، پیرامون این موضوع که چرا توسعه فیبرنوری نیازمند بازنگری است توضیح داد: اگر نگاهی به تاریخچه توسعه فیبرنوری در ایران داشته باشیم متوجه میشویم که فیبر نوری (FTTH) سال ۹۵ توسط شرکت مخابرات ایران راه اندازی شد؛ و در همان سال دو هزار مشترک جذب شد و تا آغاز دولت سیزدهم بیش از صد هزار مشترک رسیدیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در دولت سیزدهم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت اعلام کرد که پوشش ۲۰ میلیون (FTTH) را در برنامه داریم. اما در کشور ما سرمایه گذاری برای ۲۰ میلیون پوشش در بازه زمانی سه یا ۴ سال منطقی نیست اما طبق وعده اعلام شده تا پایان دولت سیزدهم یعنی سال ۱۴۰۴قرار بود به این میزان برسیم. اما واقعیت این است شاید که این عدد ظرف۱۵ سال قابل اجرایی باشد، اما در ۴ سال ممکن نیست.
وعدهای که عملیاتی نشد!
داوود زارعیان ادامه داد: به هر حال این برنامه ابلاغ و اجرا شد و مجوزهای را به شرکت ها دادند اما در این مقطع با مخابرات هماهنگی صورت نگرفت و الان با گذشت بیش از سه سال، میبینیم که نه برنامه پوشش کامل اجرا شده و نه شرکتهایی که با وزارت ارتباطات همکاری کردند توانستند در بخش اتصال موفق باشند.
معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران دلیل اصلی این عدم توسعه را بیان کرد و گفت: دلیل اصلی این است که هنوز کشش لازم در بازار ایجاد نشده و توسعه فیبر نوری در مرحله اول هزینه زیادی میبرد.
وی افزود: با این وجود ما توسعه اینترنت بر بستر فیبر نوری را تایید میکنیم و معتقدیم در آینده باید این اتفاق بیفتد. بنابراین در دوره جدید هم در برنامه مشوقها، هم سطح پوشش، نحوه پوشش و برنامه اتصال باید تغییرات جدی ایجاد شود تا در ۴ سال دولت چهاردهم بتوانیم ۵ میلیون مشترک افتیتیاچ داشته باشیم هر چند که میتوانیم ۱۰ تا ۱۲ میلیون پوشش را داشته باشیم. بنابراین برای اینکه سرمایه گذاری در این حوزه بهره ور باشد باید بازنگری هرچه زودتر صورت بگیرد.
سه طرح توسعهای در شرکت مخابرات ایران
زارعیان تصریح کرد: ما در شرکت مخابرات توسعه فیبر نوری را در قالب سه طرح شروع کردیم یک طرح مربوط به الحاقیه شماره ۴ مخابرات که به وزارت خانه تعهد داده بود یک و نیم میلیونFTTH پوشش ایجاد کند، دوم طرح نجما که خود شرکت مخابرات ایران اجرا کرد و الان پوشش قابل توجهی نزدیک به ۳ و نیم میلیون دارد؛ و سوم پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) که برنامه وزارت ارتباطات بود که در آنجا تعهداتی در روزهای پایانی دولت سیزدهم دادیم و پوشش نسبتا خوبی را شروع کردیم اما از آنجا که تهران جز شهرهایی است که مشوق توسعه پوشش ندارد و نمگیرد توسعه در آن سخت است.
وی در پایان گفت: در حال حاضر ما در تهران پوشش مناسبی آماده کردیم و حدود یک میلیون پوشش داریم که البته کامل نیست و نیازمند تکمیل شدن است و بنا داریم این توسعه را ادامه دهیم و تا پایان سال به دو میلیون برسانیم هرچند با تغییرات ایجاد شده در شرکت مخابرات ممکن است اتفاقات بهتری بیفتد. همچنین در حال واگذاری به کل کشور هستیم و امیدواریم امسال عدد قابل ملاحظهای را واگذار کنیم.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.