رئیس سازمان اورژانس کشور:
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:
جعفر میعادفر در آیین بدرقه کاروان بهداشت و درمان و اورژانس کشور به مرزهای غربی کشور برای حضور در مراسم اربعین حسینی (ع) و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران که صبح پنجشنبه در محل سازمان اورژانس کشور برگزار شد، گفت: در دولت سیزدهم در موضوع اربعین حسینی فعالیت های موثر و ماندگار همراه با زیرساختهای مناسب برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران صورت گرفت.
وی افزود: ساخت مراکز بهداشتی، درمانی و فوریتهای پزشکی با تمامی امکانات و تجهیزات لازم در مناطق صفر مرزی را میتوان از اقدامات موثر در ارائه خدمات مناسب به زائران برشمرد.
رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه در سالهای گذشته به دلیل ضعف امکانات، زائران با گرمازدگی مواجه میشدند، گفت: خوشبختانه با احداث مراکز بهداشتی و درمانی، امیدواریم دیگر شاهد گرمازدگی زائران در مرزها نباشیم.
میعادفر همچنین بیان داشت: ۲۷۱ دستگاه آمبولانس، ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۴ دستگاه موتورلانس، ۱۴ فروند بالگرد، ۲ فروند هواپیما، ۵ واحد تعمیرگاه سیار، ۴ واحد سامانه ارتباطی، ۴ واحد آزمایشگاه سیار و ۱۰ بیمارستان صحرایی موقت در نقاط مرزی مستقر می شوند.
وی گفت: یکی از مباحث مهم در ایام اربعین حسینی وجود انواع بیماری ها اعم از تب دنگی ناشی از گزش پشه آئدس و گرمازدگی به علت افزایش دمای بالای هوا است و بنابراین رعایت تمامی اصول بهداشتی از مسائل مهم در پیادهروی بزرگ اربعین حسینی به شمار می رود.
وی به زائران توصیه کرد برای پیاده روی حتی الامکان در ساعات خنکتر و مسیرهای مناسب را انتخاب کنند.
میعادفر تاکید کرد: به دلیل چنین مخاطراتی افتتاح و راه اندازی مراکز بهداشتی- درمانی در نقاط صفر مرزی برای ارائه خدمات سلامت به زوار حسینی در سال گذشته انجام شده است که این مراکز ظرفیتی بالغ بر ۱۵۰ نفر دارد.
ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی با احداث مراکز درمانی مجهز در مرزهای غربی
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه در سالهای اخیر مراکز درمانی مجهز در مرزهای غربی از جمله مهران، شلمچه و خسروی احداث و راه اندازی شدهاست، گفت: امروزه زائران می توانند در سفر اربعین از خدمات این مراکز به نحو مطلوب استفاده نمایند.
بهرام عین اللهی افزود: در ابتدای دولت شهید رئیسی با بحران کرونا مواجه بودیم و بسیاری از مراسمها تعطیل شده بود اما در سال ۱۴۰۱ با فروکش کردن بیماری کرونا، مردم بسیاری در مراسم اربعین شرکت کردند.
وزیر بهداشت افزود: نخستین اقدام موثری که توسط سازمان اورژانس کشور انجام شد راه اندازی مرکز درمانی حاج قاسم در شلمچه بود که به عنوان یک اقدام موفق ثبت شد.
عین اللهی به بازدید خود از مرز مهران در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: در آن زمان در چادر ها و کانکس ها و در شرایط گرما و نامطلوبی به مردم خدمات ارائه می شد اما خوشبختامه در مدت کوتاهی در این منطقه مرکز درمانی احداث و در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید و در حال حاضر تفاوت خدمات ارائه شده در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ کاملا مشهود است.
وی با بیان اینکه در سالجاری نیز یک مرکز درمانی مجهز در مرز خسروی راه اندازی شد و امروزه زیرساخت های مناسب بوجود آمده را مرهون تلاش های مدیران سازمان اورژانس کشور هستیم، اظهار داشت: افتخار می کنیم که بهترین و قویترین سازمان با نام سازمان اورژانس کشور را در اختیار داریم که خدمات آنها در منطقه بینظیر است به طوری که امروزه ۲۶ هزار نیروی کارآزموده در تمامی نقاط کشور حضور فعال دارند.
وی با بیان اینکه ۱۶۱ بیمارستان و ۵۷۳ پایگاه اورژانس در ۸ استان نزدیک به مرز های غربی وجود دارند که خدمات خود را در ایام اربعین گسترده میدهند، گفت: علاوه بر آن ۲۷۱ آمبولانس، ۴۴ اتوبوس آمبولانس، ۱۴ موتورلانس، ۱۴ بالگرد، ۲ هواپیمای بال ثابت و ۴ خودروی ارتباطات نیز در ایام اربعین در مرزها به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.
وزیر بهداشت به شیوع بیماری سرخک در عراق اشاره و گفت: با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی حدود ۲۵ هزار بیمار سرخک گزارش کرده است، توصیه ما به افراد زیر ۱۵ سال این است که قبل از سفر اربعین حتما واکسن سرخک را تزریق نمایند.
نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی در مرزهای غربی توسط ۱۵۷ تیم بهداشتی
معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این آیین گفت: در سالجاری ۳۲۸ بازرس در قالب ۱۵۷ تیم بهداشتی جهت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی از دانشگاههای علوم پزشکی به مرزها و کشور عراق اعزام خواهند شد تا نظارتها موثری را بر موکب ها داشته باشند.
حسین فرشیدی با بیان اینکه مهمترین خصوصیت ایام اربعین حسینی، ارائه خدمات به صورت خودجوش و مردمی در موکب ها است که حجم زیادی از این خدمات توسط مردم انجام می شود، افزود: اگر بخواهیم خدمات حوزه سلامت به نحو مطلوب ارائه شود، باید مردم با مسائل مختلف بهداشتی آگاه باشند لذا بخش مهمی از کار ما آموزش قبل از مراسم اربعین حسینی است.
فرشیدی ادامه داد: در سالجاری ۳۲۸ بازرس در قالب ۱۵۷ تیم بهداشتی جهت نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی از دانشگاه های علوم پزشکی به مرزها و کشور عراق اعزام خواهند شد تا نظارت ها موثری را از موکب ها داشته باشند.
وی بیان داشت: بیش از ۴ هزار ۵۰۰ نفر از کارشناسان بهداشت، آموزش های لازم را دیده اند تا در ایام اربعین بتوانند خدمات مناسبی را همراه با استاندارهای لازم به مردم ارائه دهند.
فرشیدی با اشاره به مجموع اقدامات انجام شده در حوزه سلامت، گفت: تنها کشور منطقه هستیم که برنامه ریزی های مناسب در بحران ها داشته ایم.
عزیمت کاروان بهداشت و درمان به مرزهای غربی کشور
آیین بدرقه کاروان بهداشت و درمان و اورژانس کشور به مرزهای غربی کشور برای حضور در مراسم اربعین حسینی (ع) و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران با حضور بهرام عین اللهی وزیر بهداشت برگزار شد.
در این آیین که در سازمان اورژانس کشور برگزار شد،وزیر بهداشت،حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، علیرضا رحیمنیا مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت و همچنین مدیران سازمان اورژانس کشور حضور داشتند.
در این مراسم رژه موتورلانسها، آمبولانسها و دیگر تجهیزات خودرویی که در مرزها و پایگاههای اورژانس جاده ای برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی (ع) حضور خواهند داشت نیز برگزار شد.
عزیمت زائران حسینی برای شرکت در آیین اربعین از این هفته آغاز شده است؛بر اساس تقویم ایران چهارم شهریورماه مصادف با اربعین حسینی است.
منبع:وزارت بهداشت
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.