به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پویشگران گیل:
امروزه نقش رسانهها در زندگی افراد بسیار فراتر و پررنگتر از گذشته شده و فعالیت رسانهها تنها به انتشار چند مطلب یا گزارش و تصویر منتهی نمیشود بلکه باید خوراک فکری را برای مردم تولید کنند،رسانه قدرت و قوت خود را از حضور مخاطبان خود کسب میکند و اگر رسانهای در دنیای کنونی مخاطبان خود را از دست بدهد، دیگر نمیتواند به فضای رقابتی جامعه برگردد.
در کنار سایر نقشهایی که امروزه رسانهها در جامعه دارند، خبرنگاران لازم است مطالبهگری را در بین مردم ترویج دهند و مسیر توسعه و آینده کشور را ترسیم کرده و در این عرصه با انتشار مطالبات شهروندان، نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
اما خبرنگاران رسالت سنگینتری نیز بر عهده دارند زیرا باید به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان با بیان واقعیت و رویدادها،حس امید و آرامش را در جامعه ایجاد کنند.
خبرنگاران باید به گونهای عمل کنند که بتوانند به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان هم عمل کرده و سعی کنند درددلها و مشکلات مردم را به گوش مسوولان برسانند و سعی کنند این ارتباط دوسویه به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.
انتقاد و روشنگری وظیفه یک خبرنگار است و رسانهها چشم بینای جامعه هستند و این روشنگری باید در هنگام بحران نیز ادامه داشته باشد و منجر به نتیجه شود.
خبرنگاری یعنی عشق، خبرنگاری یعنی جسارت، خبرنگار یعنی شجاعت، راستی، صداقت و امانتداری، خبرنگار كسی است كه از همه می گوید و از خود هیچ، از كمترین سطح حقوق و مزایای شغلی برخوردار است. در جمع بزرگان حاضر است، اما بزرگش نمی دارند، خیلیهایشان هم كه از جوانی آمدهاند، قلم زدند، مو سپید كردند در این حرفه، در پایان سنگینی دهها درد و رنج بیماری را بر دوش خود می شند و بیآنكه از آنها یادی شود و از كوله بار تجربههایشان استفاده ای اندك شود،در گوشه عزلت روزگار سپری میكنند، روزهایی كه در سالهای بعد در انتظار همه خبرنگاران است.
خبرنگاری از جمله مشاغل سخت و پرتلاطم با جذابیتهای خاص است اما خبرنگاران نیز مانند سایر اقشار جامعه با چالشها و مشکلاتی در زمینه شغل خود روبرو هستند تا بتوانند به درستی رسالت خود را در جامعه انجام دهند.
هر چه هست،امروز بخشی از وظیفه قلم فرسایی در جامعه،بر عهده این گمنامان همیشه پر انرژی است که بعد مسافت، مکان و زمان آنها را مأیوس نمیکند و هر روز بشاشتر از دیروز وظیفه خود را انجام میدهند.
حالا که «روز خبرنگار» است بگذارید تا برخی مشکلات و دغدغههای صنفی خبرنگاران را هم کوتاه بیان کنم نبود ثبات و امنیت شغلی، نداشتن بیمه و مسکن، نبود امکانات مناسب برای فعالیت رسانه ای، نبود نظام ارزیابی قوی و نگاه غلط به خبرنگاران از جمله مشکلات فراروی فعالان رسانه ای است.
حرفه خبرنگاری به عنوان پایه و اساس روشنگری در جامعه و زمینهساز توسعه شاخصهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است که از ابتداییترین حقوق خود شامل تکریم،امنیت شغلی، بیمه و حمایت محروم بوده و همزمان همیشه در معرض تهدید،اخراج و اتهام قرار دارد.
خبرنگاری سخت است و ساده نگریستن به آن جفاست در حق آن؛ باید بود و پای درد و دل یک خبرنگار نشست تا دید که یک خبرنگار علیرغم عشق خود، چه مصائبی را متحمل میشود.
حرفه خبرنگاری که جز مشاغل سخت و زیانآور محسوب شده و استرس کاری در این حرفه میتواند آسیبهایی جبرانناپذیر را به شخص و خانواده آنان وارد کند اما تاکنون هیچ مرکز مشاوره و روانشناسی برای این قشر به مانند سایر نهادهای دولتی تدارک دیده نشده است.
نداشتن نظام خبرنگاری را یکی از مشکلات خبرنگاران است،باید حقوق خبرنگاران در یک سطح عالی پیگیری شده و سختی کار آنان دیده شود، اکنون هیچ متولی به دنبال استخدام خبرنگاران نیست لذا باید مشکلات خبرنگاران از سوی دولت حل شود.عدم ثبات شغلی و نداشتن درآمد ثابت و همکاری بین رسانه و وحدت از مشکلات اصحاب رسانه میباشد.این معضل بزرگی را برای خبرنگارانی است که میزان دریافتی آنها کفاف زندگی و آینده شغلی شأن را نمیدهد.
بیمه خبرنگاران در بسیاری از مواقع بهدست مدیران استانی نیست اما مدیران میتوانند در بخش رفاهی کمک حال همکاران رسانهای خود باشند و از روابط عمومیها بخواهند که در اِزای پوشش برخی اخبار، امکانات رفاهی برای خبرنگاران در نظر بگیرند.
عدم ارائه لیست بیمهای خبرنگاران در دوران فعالیت خبری به نام «خبرنگار» از یکسو و از سوی دیگر عدم تایید توسط کمیتههای مشاغل سخت و زیانآور و در نهایت عدم تامین اعتبار لازم از سوی دولت برای جبران مابهالتفاوت پنج یا 10 سال بازنشستگی پیش از موعد ازجمله توجیهاتی است که تا به امروز وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی با استناد به آن از اجرای مصوبه قطعی بازنشستگی پیش از موعد خبرنگاران استنکاف کردهاند و همین امر باعث شده که امروز طیف وسیعی از خبرنگاران زحمتکش این کشور با وجود 20 یا 25 سال کار مستمر و طاقتفرسای خبرنگاری همچنان محکوم به ادامه فعالیت در این حرفه سخت و زیانآور و البته پرداخت حق بیمه باشند.
یک خواسته از مسئولان مربوطه…. قدر خبرنگاران خود را بدانید و حداقلهای زندگی را برای آنها تامین کنید که لااقل دغدغه این قبیل موارد، بازدارنده وظیفه خطیر آنها نشود. باید از اصحاب رسانه در سطح ملی و استانی حمایتهای لازم شود و همچنین نمایندگان مجلس برای فعالان رسانهای قوانین جدی پیشبینی کنند.
تهیه و تنظیم : مرتضی جلیل نژاد ماسوله
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.